Pekuri & Oulu

Rotuaari on Suomen kuuluisin kävelykatu Oulussa. Se yhdistää ydinkeskustan keskeisimmät paikat Oulun kauppatorin ja Rotuaarin keskuaukion. Kauppakortteli Pekuri sijaitsee Rotuaarilla sen keskeisimmällä paikalla. Näissä kortteleissa on käyty kauppaa jo vuosisatojen ajan. Nimi Pekuri tulee korttelissa toimineen kultaseppä ja kunnallispoliitikko J.H. Pekurin mukaan. Kauppakortteli Pekuri jatkaa Oulun kauppakaupungin historiaa.

Oulun keskustan kymmenet yleisötapahtumat painottuvat kauppatorille ja Rotuaarille eli käytännössä aivan Pekurin ympärille. Oulun tiiviin keskustan tapahtumat ja palvelut houkuttelevat paikalle oululaisten lisäksi turisteja. Kauppakortteli Pekurissa sijaitseva keskustan ainoa Alko ja laadukkaasta valikoimastaan tunnettu K-Supermarket ovat suosittuja ostospaikkoja oululaisille.

Toimistot

Oulussa ajetaan onnikalla ja polokupyörällä. Lähes kaikki Oulun linja-autot kulkevat Pekurin korttelin kulmalta kaikkiin suuntiin. Polkupyöräily on Oulussa ympärivuotista. Pekurin seinusta on pyöräilijöiden suosima pysäköintipaikka. Pekurin korttelissta löytyy oma pysäköintihalli Aimo Park Pekuri sekä iso maanalainen kallioparkki Kivisydän ja Autotorin lämmin pysäköintihalli. Pidemmälle matkustavia palvelee lentokentän bussi, jonka reitti kulkee Pekurin vierestä. Rautatieasemalle on matkaa alle 800 metriä sekä meren rantaa venepaikoile ja -laiturille on matkaa vain muutama sata metriä.

Lataa esite ja ota yhteyttä

Pekuri 2.0

Kauppakortteli Pekuri on nimensä mukaisesti kokonainen kortteli. Korttelin eri osat muodostavat mielenkiintoisen kerrostuman keskeisen korttelin historiasta. Juuri remontoitu funkkistyylinen Rautatalo aivan Rotuaarin eteläpäässä ja Rotuaarin risteyksessä sijaitseva jugendtyylinen Pekurinkulma ovat tyylisuuntiensa ihailtuja yksilöitä.

Pekurin Patio

Rautatalon ihastuttavalle sisäpihalle avataan ravintoloiden keskittymä Pekurin Patio. Vehreä, lämmin ja sopivasti eksoottinen tila on suojassa lasikattojen alla. Pekurin Patiolle mahtuu useita pienempiä ravintoloita ja kaksi isompaa esim. Fine Dining -tyyppistä ravintolaa. Tilojen koot vaihtelevat 75-400 m2 välillä ja niissä kaikissa on keittiövaraus. Pekurin Patiosta lisää alla.

Liiketilat kerroksissa

Kauppakortteli Pekurin muissa osissa on eri kokoisia (45-1100 m2) valmiita liiketiloja. Osaan tiloista voidaan tehdä asiakkaan toiveiden mukaisia muutostöitä. Liiketiloihin tulee lasiseinät käytävän puolelle, ja osassa tiloja on lisäksi ikkunat ulos.

Rotuaarilta uusi sisäänkäynti

Kirkkokadun puolelle Rotuaarille on avattu toinen pääsisäänkäynti entisen pyöröoven tilalle. Uudesta sisäänkäynnistä tulee valoisa ja avara tila, jossa voi istahtaa seurustelemaan tai suunnittelemaan ostoksia. Tila jakautuu kahteen kerrokseen ja sen varrelle tulee useita 70-350 m2 liiketiloja, joista osassa on isot näyteikkunat myös suoraan Rotuaarille. Liukuportaita pääsee toiseen kerrokseen, josta on mm. “oikotie” tulevalle Pekurin Patiolle. Molempien kerrosten käytävät jatkuvat korttelia halkovalle kauppakäytävälle, jonka varrelta löytyvät WC:t, paketti- ja Otto-automaatit, info-piste jne.

Toimistotilat tarpeiden mukaan

Uudet toimistotilat sijoittuvat kauppakorttelissa ylempiin kerroksiin. Tiloihin on mahdollista kulkea julkisten tilojen kautta ja erillisistä sisäänkäynneistä. Autopaikkoja on mahdollista vuokrata Pekurin alla olevasta autohallista tai muista läheisistä pysäköintihalleista ja kallioparkki Kivisydämestä. Kysy lisää ja suunnitellaan teidän yritykselle sopivan kokoiset toimitilat Oulun keskeisimmältä paikalta.

Lataa esite ja ota yhteyttä

Pekurin Patio - Oulun suurin katettu sisäpiha

Oulussa tunnetun Rautatalon sisäpihalle lasikattojen alla avataan vehreä, lämmin ja sopivasti eksoottinen sisäpiha erityisesti ravintoloille. Piha tarjoaa loistavat puitteet istua terassilla säästä ja vuodenajasta riippumatta. Patio avattiin keväällä 2022.

Vapaita tiloja

Vapaiden tilojen koot vaihtelevat 60-445 m2 välillä. Yleisö-wc:t löytyvät Pekurin Pation molemmista päistä. Kulkua helpottavat useat portaikot ja hissit. Useimmista tiloista on sisäpihan lisäksi ikkunat Saaristonkadulle tai Rotuaarille.

Lataa esite ja ota yhteyttä

Vapaita liike-, ravintola- ja toimistotiloja

Ravintola katetulle sisäpihalle

Oulun suurimmassa katetussa ravintolapihassa Pekurin Patiolla on enää yksi vapaa 60 m2 liiketila,. Pekurin Patiolla voi istua terassilla ympäri vuoden. Patio avattiin keväällä 2022.

Toimisto Oulun keskeisimmältä paikalta

Useita pysäköintihalleja, Oulun keskeisimmät bussipysäkit oven edessä ja kaikki tärkeimmät palvelut aivan vieressä tai jopa samassa kiinteistössä.

Vapaana on 75-445 m2 toimistotiloja Pekurin ylemmistä kerroksista.

Liiketilaa uudesta juuri avatusta osasta

Vapaita liiketiloja löytyy mm. katutasosta juuri avatusta kauppakäytävästä, joka avautuu Pekurin toisesta pääsisäänkäynnistä Rotuaarilta Kirkkokadulta. Uuden pääsisäänkäynnin katoksen pyörivä “kruunu” ja aula tulevat olemaan asiakkaiden suosima kohtauspaikka.

Liiketiloja 173,4-312 m2 löytyy myös keskeiseltä paikalta uuden osan toisesta kerroksesta ja Pekurin muista osista mm. avattavan Ikea Studion naapurista ja suositun lounasravintolan edestä sekä yleisö-wc:n läheltä.

Lataa esite ja ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kauppakortteli Pekuri
Trevian Asset Management Oy
Jussi Mattila
+358 50 3075 245
toimitilat@kauppakorttelipekuri.fi